Online workshops kaas maken
MENEER WATEETONS & NILS KOSTER GAAN U LEREN KAAS MAKEN
VAN VERS TOT ROODFLORA. NILS KOSTER (KAAS UIT EIGEN KEUKEN) EN MENEER WATEETONS (OVER ROT) LEREN JE KOMEND JAAR JE EIGEN KAAS TE MAKEN IN EEN SERIE ONLINE WORKSHOPS.
In online serie workshops schuift de auteur van hét Nederlands zelf-maak-kaasboek ‘Kaas uit Eigen Keuken‘ Nils Koster digitaal aan in de Wateetons workshop keuken. Naast kaas-auteur is Nils Koster ook kaasmaker bij de Vlielanderkaasbunker, bekend van onder andere de Zeewierkaas. Samen leren ze je alles, van de tools die je nodig hebt en alle stappen: van het verzuren, stremmen, koken en rijpen.
13 oktober: Goudse kaas
8 december: witschimmel
23 februari: geperste roodflora
16 maart in as gerijpte kaas
26 mei: feta en andere verse kazen
21 juni: zachte roodflora kazen
Meer info en aanmelden kan op de pagina van Meneer Wateetons
Workshop verse kaas maken
(I.v.m. corona regels zijn er voorlopig geen workshops)
Kaasmaker Nils Koster is schrijver van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’. Tijdens deze workshop leert hij je hoe je binnen een uur een pak melk omtovert tot verse kaas! De verse kaas maken we op smaak met kruiden, vruchten of zeewier uit de natuur. Met de wei, het restproduct, bakken we een broodje in onze houtoven. Aan het einde van de workshop kunnen we genieten van verse kaas op ons eigen vers gebakken broodje! Natuurlijk nemen we een kijkje in de bunker en proeven we verschillende kazen. Een leuke activiteit voor jong en oud. (Indien gewenst is deze workshop ook mogelijk met geitenmelk, geef dit zelf tijdig door aan de kaasmaker)
Kosten?
Kosten: € 17,50 volw. / € 12,50 kind tot 12 jr
Incl. koffie, thee of limonade en een boekje met recepten.
Voor groepen vanaf 6 personen verzorgen wij ook workshops buiten reguliere tijden.
Groepen en catering
Deze en andere activiteiten zijn ook te boeken voor groepen, familiefeesten, bedrijfsuitjes, etc. Wij kunnen al een leuk programma bieden voor groepen van 6 tot 100 personen.
Ook bieden wij kaasbuffet, lunch, kaasproeverijen en/of zeewier proeverijen op locatie aan en hebben een mobiele houtoven waarin we heerlijke verse broodjes kunnen bakken. Neem contact op voor de mogelijkheden.