Sinds kort werken we met een eigen kaasmerk. Maar wat zegt dat nu, zo’n kaasmerk? Elke kaas wordt altijd voorzien van een merk. Hiermee krijgt elke kaas zijn eigen unieke nummer. Hiermee is de kaas altijd traceerbaar. Ook kunnen we zelf aan de hand van dit nummer zien welke melk er gebruikt is, welk zuursel, wanneer de kaas gemaakt is, etc. Daarnaast kunt u aan dit kaasmerk ook zien wat voor kaas het is. Boerenkaas (rauwmelkse klaas, op de boerderij vervaardigd) heeft een eigen soort merk, evenals “kaas van de boerderij” (Op de boerderij gemaakt maar wel gepasteuriseerd). Ook kunt u hieraan vaak zien of de kaas is gemaakt van biologische melk. Onze kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt bij kaasmakerij kaaslust in Veenhuizen. Hiervoor gebruiken we uitsluitend de beste biologische melk. Deze wordt enkel gepasteuriseerd, maar niet de afgeroomd of gestandaardiseerd. U proeft de seizoenen er in terug. Het maken van lekkere kaas is één ding, het mooi laten rijpen (affineren) is minstens zo belangrijk. Daarom hebben we sinds kort onze eigen kaasmerk, hieraan kan een ieder zien dat de kaas is alle rust maanden lang heeft kunnen rijpen in de Vlielander Kaasbunker. En dat proef je!
Uw reactie