Bunker Blauw Deel 8, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas
Et Voilà! het is ons gelukt, eindeloos zoeken naar de juiste schimmel, receptuur, moment van prikken, rijping, verzorging, etc. Sinds december produceren we de ene na de andere batch bio-bunker-blauw. Met de sterk verbeterde resultaten neemt ook de vraag exponentieel toe. Volgende maand gaat de eerste partij zelfs naar Duitsland. Dat gaat dus leuk, en lekker! Momenteel hebben we deze kaas dan ook in drie verschillende stadia in de bunker liggen. Zo kan je ook goed zien welke metamorfose de kaas is zes weken ondergaat. De linker kaas is een week oud en is net geprikt. Nog maagdelijk wit en geen spoortje van schimmel te bekennen. De middelste is 3 weken oud. De blauwe schimmel wordt zichtbaar, de korst wordt al wat donkerder. Van binnen heeft deze kaas al mooie blauwe aders. De smaak moet echter nog verder ontwikkelen. De rechter is 6 weken oud. Duidelijk te zien dat de buitenkant inmiddels veel donkerder geworden is, van binnen hebben zich mooie blauwe aderen gevormd. En de smaak… niet te versmaden!!
Uw reactie