Bunker Blauw, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas
Nu we de Bunker Blauw koemelk goed in de vingers hebben is er nu ook de variant van geitenmelk, uiteraard biologisch.
Elke melksoort is anders, stremtijden, temperaturen, smaakcombinatie met schimmel.. ook voor deze kaas was het dus weer eerst flink experimenteren en zoeken naar de juiste receptuur.
Aan de biologische melk wordt een speciale (geheime) combinatie van melkzuurbacteriën en schimmels toegevoegd. Met deze melk maken we een kaas volgens eigen unieke receptuur. Na productie worden de kazen overgebracht naar een speciaal afgesloten deel van de bunker. Hier mogen de blauwschimmelkazen langzaam rijpen. Wanneer het schimmelproces op gang komt wordt de kaas ingeprikt met roestvrijstalen pennen. Na minimaal 6 weken rijpen hebben we een heerlijke jonge kaas met een milde blauwschimmel smaak. Uiteraard te koop in de webshop, zolang de voorraad strekt
Uw reactie