Vanaf 5 juni is het weer mogelijk om de kaasbunker te bezoeken middels onze videotour. Hiervoor kunt u online een tijdsslot reserveren. Verbetering boekingssysteem. Afgelopen winter is het boekingssysteem verbeterd. De interval tussen elk...
Lees meerBunker Blauw deel 12
Bunker Blauw, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas Alweer het 12e deel van het verslag van mijn zoektocht hoe de perfecte blauwschimmelkaas te maken. Uiteraard is er niets zo persoonlijk als smaak, de een kan een kaas niet...
Lees meerOnline kaasproeverij 1
Zolang de lockdown duurt organiseert de Vlielander Kaasbunker regelmatig online activiteiten waaronder online kaasproeverijen. Dit werkt als volgt: U besteld een pakket via onze webshop voor een datum naar keuze. U ontvangt via de post een...
Lees meerMedewerk(st)er gezocht
Medewerk(st)er Vlielander Kaasbunker gezocht Periode: mei t/m oktober (of een gedeelte daarvan) De Vlielander kaasbunker bestaat 5 jaar en is gevestigd op het hoogste duin van Vlieland, nabij de vuurtoren net buiten het dorp. Het is...
Lees meerLockdown
Vanaf heden t/m 9 februari is de Vlielander kaasbunker gesloten voor bezoekers Kaas bestellen kan via de webshop, gratis bezorging op Vlieland en v.a. €35,- in heel Nederland Komende maanden geven we weer een aantal online workshops kaas maken...
Lees meerKerstpakketten
De dagen worden korter en langzaam aan gaan we richting de Kerstdagen. Dit jaar is het misschien wel waardevoller als ooit om uw collega’s, vrienden, dierbaren een leuk, persoonlijk kerstpakket te geven. Er zijn vele kleine producenten die...
Lees meerBunker Blauw deel 11
Bunker Blauw, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas Nu we de Bunker Blauw koemelk goed in de vingers hebben is er nu ook de variant van geitenmelk, uiteraard biologisch. Elke melksoort is anders, stremtijden...
Lees meerBunker Blauw deel 10
Bunker Blauw, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas Alweer het 10e blog over onze zoektocht. En een zoektocht was, en is het! Welke schimmel, welke melk, welke receptuur, welke temperatuur, welke bacteriën, andere vaten...
Lees meerVideotour geupdate
Het was spannend aan het begin van de zomer: Hoe zouden gasten reageren op onze videotour? Wegens alle beperkende maatregelen rondom het coronavirus konden we geen rondleidingen met groepen doen in de kaasbunker. Daarom ontwikkelde we in...
Lees meerNazomeren op Vlieland
Het hoogseizoen ligt achter de rug, de temperatuur is weer wat gedaald, de zon is alweer aanmerkelijk eerder achter de horizon vertrokken. Normaal gesproken keert de rust dan weer wat terug op Vlieland. Daar reizen naar het buitenland niet...
Lees meerBunker blauw deel 9
Bunker Blauw Deel 9, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas Tussen alle zomerdrukte door wordt er ook nog gewoon kaas gemaakt. Sterker nog, er is zelfs tijd om nieuwe kazen te ontwikkelen. De bunker blauw zijn we nog...
Lees meer5 jaar Vlielander Kaasbunker
1 augustus 2015 kreeg ik de sleutel van het voormalig filtergebouw. Een hokje verstopt op een duin wat nodig aan onderhoud toe was met onderliggende bunkers die diende voor wateropslag. Geen electra, geen water(!) en enkel een afgekeurd...
Lees meer