Het hoogseizoen ligt alweer bijna achter ons, maar we gaan nog even lekker nazomeren. Ook komende weken is de kaasbunker nog geopend elke dinsdag t/m vrijdag 13.00 – 16.30 uur en zaterdag 10.00 – 16.30 uur. Kom lekker kijken en...
Lees meerVegan kaas?
Er is niks mis met mooie, eerlijke, biologische kaas. Maar er zijn steeds vaker bezoekers die onze bunker en ons verhaal fantastisch vinden maar toch liever geen dierlijke producten eten. ‘Pas de problem’, groot respect. Deze lieve...
Lees meerDe Bourgondier
Het leuke van kaas maken is dat je steeds weer kan zoeken naar nieuwe smaken. Dat kan door het toevoegen van kruiden, gebruik maken van schimmels of te variëren met melksoorten. Voor onze nieuwste kaas hebben we voor de fermentatie gebruik...
Lees meerOpen dag Vlielander Kaasbunker
Op zondag 5 juni (1e Pinksterdag) organiseert De Vlielander Kaasbunker een open dag. U kunt een kijkje nemen in de bunkers waar de kazen liggen te rijpen. Natuurlijk kunt u deze dag de verschillende kazen proeven. Koffiebranderij Het Baken is...
Lees meerNatuurkorst versus coating
Natuurkorst versus kaascoating De meeste Nederlandse kazen zijn voorzien van een laag kaascoating. Eigenlijk rijpt de kaas dan in zijn eigen verpakking. Wettelijk wordt de coating ook gezien als verpakking Deze coating is een co-polymeer...
Lees meerOpeningstijden
Openingstijden Vlielander Kaasbunker: Pasen: vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) 13.00 – 16.30 uur zaterdag 16 april: 10.30 – 16.30 uur zondag 17 april: 10.30 – 16.00 uur Koningsdag / meivakantie: zaterdag 23 april 10.30 –...
Lees meerKaas & Bier
Kaas en bier gaan ongelooflijk goed samen. Niks geen wijn, thee, whisky.. Bier!!! De brouwer en de kaasmaker hebben tot diep in de nacht bij elkaar gezeten en hebben alle mogelijke combinaties geproefd. Na een lange, zware maar beren...
Lees meeronline kaasproeverij
LIVE ONLINE KAASPROEVERIJ! De lekkerste kaasjes uit de Vlielander Kaasbunker samen proeven, borrelen, vragen stellen, uitleg krijgen? Dat kan!! Kaasmaker Nils Koster verteld je vrijdag 4 februari live vanuit zijn kaasbunker alles over kaas maken...
Lees meerGeen eenzame kerst voor de kaas
GEEN EENZAME KERST VOOR DE BLAUWSCHIMMELKAAS! Doordat de horeca vanaf vandaag al om 17.00 uur moet sluiten zijn bijna al onze december bestellingen geannuleerd. We zoeken kaaswinkels, boerderijwinkels, biowinkels etc. om deze kazen voor ons te...
Lees meerDe videotour blijft!
De videotour & proeverij Met onze videotour kunt u op eigen gelegenheid, volledig corona-proof de kaasbunker bezoeken. U komt op een door u gereserveerd tijdslot. Bij de bunker aangekomen krijgt u met uw telefoon toegang tot de videotour...
Lees meerBunker Blauw deel 13
Bunker Blauw, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas Het dertiende deel alweer in deze serie, als dat maar goed gaat…. Als je al zo lang bezig bent, valt er dan toch nog iets te verbeteren?? De techniek...
Lees meerZilte Groenten
Zilte Groeten Sinds dit jaar hebben we weer een nieuw kaasje: Zilte groenten (bio). Ijskruid en zeevenkel zijn zilte groenten die het uitermate goed doen op kwelders of verzilte landbouwgrond. Buurman Marc van Rijsselberghe van Texel...
Lees meer