Vlielander Bunkerkazen

Wij maken inmiddels een aantal verschillende bunkerkazen. Wij experimenteren vooral met kazen die geschikt zijn voor langdurige rijping in de bunker, diverse kruiden en het gebruik van verschillende \uursel culturen of schimmels.
In de bunker heerst namelijk een bijzonder micro klimaat. Een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een koele temperatuur zorgt voor het prefecte klimaat om kaas te rijpen. Onze kazen liggen er op onbewerkte vurenhouten planken variërend van 6 weken tot meer dan 2 jaar te rijpen. Daarnaast beluchten we de kazen 24 uur per dag met ongezuiverde zilte zeelucht, het geen de kazen een extra pikant smaakje geeft. Dagelijks worden de kazen gekeerd en zo nodig verzorgd. Met eindeloos geduld en veel passie krijgen onze kazen langzaam de optimale smaak!

Voor de productie van onze kaas maken we gebruik van kaasmakerij Kaaslust in Veenhuizen. Op deze manier voldoen onze kazen aan alle eisen op gebied van voedselveiligheid. Vlieland heeft geen melkvee. De melk komt van diverse boeren rondom de kaasmakerij. Zodoende is de Vlielandse Zeewierkaas een heerlijk streekproduct geworden.

Hieronder een overzicht van onze speciale bunkerkazen

Vlielander Zeewierkaas
Gepasteuriseerde koemelk, minimaal 6 weken gerijpt
Met handgeoogst Vlielands zeewier
(Allergenen: koemelk, selderie, sporen van schaaldieren, ei E1105)
Online bestellen: www.vlielanderkaasbunker.nl/zeewierkaas


Vlielander Bunkerkaas.

gepasteuriseerde koemelk, minimaal 7 maanden gerijpt in de bunker.
Het beste van een Nederlandse kaastraditie, een Noord Italiaans zuursel en een Vlielandse bunker gevuld met zilte zeelucht. Met eindeloos geduld en passie voor het eindproduct gedurende het hele proces verzorgt. 
(Allergenen: koemelk)
Online bestellen: www.vlielanderkaasbunker.nl/bunkerkaas


Bunker Blauw
gepasteuriseerde koemelk, minimaal 12 weken oud.
In een speciaal afgesloten deel van de bunker liggen onze eigen unieke blauwschimmelkazen te rijpen. De melk voor deze kaas wordt geënt met blauwschimmel. Direct na productie wordt de kaas naar onze bunker verplaatst. Na een aantal weken wordt de kaas gepikeerd met roestvrijstalen pennen. Door het bijzondere miroklimaat in de bunker onstaat er zo een unieke blauwschimmel. 
(allergenen: koemelk)
 

Vlielander Honingklaverkaas
Gepasteuriseerde koemelk, minimaal 4 weken gerijpt.
Een heerlijke kaas met Vlielander honingklaver. Tonen van amandel en vers gemaaid hooi. Beperkt leverbaar.
(Allergenen: koemelk)
Online bestellen: www.vlielanderkaasbunker.nl/honingklaver
 

Vlielander Bunkerkaas-Jersey
gepasteuriseerde melk van Jersey koeien, minimaal 7 maanden gerijpt.
Jersey koeien staan bekend om hun heerlijke romige melk, dit levert een bijzonder lekkere en opvallend gele kaas op.
(Allergenen: koemelk)
Online bestellen: www.vlielanderkaasbunker.nl/jersey


Vlielander Bunkerkaas-Geit (van biologische geitenmelk)

gepasteuriseerde biologische geitenmelk, minimaal 3 maanden gerijpt in onze bunker
Online bestellen: www.vlielanderkaasbunker.nl/geit


Bunkerkaas-Trippel Bier

Gepasteuriseerde koemelk, minimaal 8 weken gerijpt.
Een heerlijke kaas met trippel bier van Maallust
Beperkt leverbaar.
(Allergenen: koemelk)
 

Oude schapenkaas
gepasteuriseerde schapenmelk, 1 jaar gerijpt in onze bunker
Een heerlijke schapenkaas, zacht van smaak.
Online bestellen: www.vlielanderkaasbunker.nl/schaap