Kaasproeverij & rondleiding
Elke donderdagmiddag is er een uitgebreide kaasproeverij en rondleiding in de kaasbunker. Maar liefst 7 verschillende kazen komen er deze middag voorbij. Uiteraard de bekende zeewierkaas, maar ook nieuwe experimenten mag u deze middag als eerste proeven! De kaasmaker vertelt u over hoe de kaas gemaakt wordt,  het speciale rijpingsproces, en de zeewieroogst. Wie wil mag onder begeleiding van de kaasmaker afdalen in de bunkers om te zien waar de verschillende kazen liggen te rijpen.

Proeverij en rondleiding: elke donderdag.
Aanvang: 15.30 uur Kosten: €12,50 volw. / €9,50 kind tot 12 jr
Vooraf reserveren kan bij de VVV (tegenover aankomst boot), VisitVlieland dorpsstr. 52 of de receptie van Hotel Seeduyn 
Of bij de kaasbunker. Tel. 06-21511618 of via  https://activiteiten.visitvlieland.com/storefront/kaasbunker 
(wijzigingen voorbehouden)
Voor groepen vanaf 6 personen verzorgen wij ook proeverijen en/of rondleidingen buiten reguliere tijden.


Openingstijden kaasbunker

In het voormalige filtergebouw bovenop de kaasbunker vindt u een expositie over kaas, drinkwater, de historie van het gebouw en Vlielander smaakmakers. Uiteraard zijn er ook altijd een aantal kazen om te proeven. Vanuit het filtergebouw kijkt u de diepte in waad de kazen liggen te rijpen.
Woensdag 14.00-16.00 uur,
zaterdag 10.30-12.00 uur.
april t/m oktober: Zondag 10.30-12.00 uur
In vakanties extra openingstijden, zie nieuws.

Deze en andere activiteiten zijn ook te boeken voor groepen, familiefeesten, bedrijfsuitjes, etc. Wij kunnen al een leuk proegramma bieden voor groepen vanaf 6 personen. 
Ook bieden wij kaasbuffet, lunch, kaasproeverijen en/of zeewier proeverijen op locatie aan en hebben een mobiele houtoven waarin we heerlijke verse broodjes kunnen bakken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Workshop verse kaas maken
regelmatig organiseren we workshops verse kaas maken. In deze workshop leer je hoe je binnen een uur een pak melk omtovert tot verse kaas! De verse kaas maken we op smaak met kruiden, vruchten of zeewier uit de natuur en proeven we met een vers gebakken broodje uit onze houtoven. Een leuke activiteit voor jong en oud. Data en boeken bij de VVV of online via  https://activiteiten.visitvlieland.com/storefront/kaasbunker (selecteer rechts boven "workshop verse kaas maken"
Kosten: €8,50 volwassenen, €6,50 kinderen. incl. bakje kaas om mee te nemen, broodje, thee of limonade en een boekje met recepten.